Bøf med ost og tomater (6 pers.)

 

3/4 kg. Hakket oksekød
1 æg
2 spsk Rasp
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Peber
1/2 fed knust Hvidløg
25 gram Margarine
1½ dl Piskefløde
75 gram mild Danbo
4-5 små Tomater

 

Rør det hakkede kød med rasp, salt og krydderier. Form kød til 8-10 bøffer, der steges 3-4 min. Læg bøfferne i et ovnfast fad eller tag dem over på en tallerken. Kog panden af med fløde og hæld det ved bøfferne eller læg bøfferne tilbage i panden. Læg en skive ost og en halv tomat, med den buede side
opad på hver bøf. Stik tandstikkere gennem ost og tomat. Sæt fadet i ovnen i 10 min, ved 250 grader, til osten er smeltet og bøfferne er gennemstegte eller læg låg på panden og lad dem småsimre en 10 min. eller til osten er smeltet og bøffen mør.Serveres med salat og flutes til.

 

Kongens oksekødsguf. – 3 pers.

 

500 g hakket oksekød,
1 Mornay sauce
1 ds.
Cocktailpølser
1 ds. Tomatpure
salt, peber
1 tsk. Paprika
3 fed Hak. Hvidløg
1 Hak. Løg
Fedtstof til stegning

 

1 pak. Frisk pasta
 

1 tsk. Paprika
3 fed. Hvidløg

 

Svits løg & hvidløg i en gryde med lidt fedtstof, tilsæt kødet & brun det godt. Kom paprika samt salt & peber i og slut af med mornay sauce & tomatpure. Lad retten simre i 10 minutter imens koges vand tilsat salt til den friske pasta. Læg den frisk kogte pasta i et fad og fordel kødmassen over. Eller servere det separat med en gang salat og hvidløgsflutes

 

Krydderhakkebøf – 4 pers.

 

800 gr. hakket oksekød (10-12 %)
3 fed hvidløg
1 lille rød chili (finthakket)
½ grøn peberfrugt (finthakket)
8 sk. Pepperroni (hakket)
4-8 skiver bacon
1 spsk. mel
½ fl. dansk vand
Salt, friskkværnet peber, lidt tabasco og timian

 

Oksekødet æltes først med det finthakket chili, peberfrugt og hvidløg, lad det stå køligt i 5 min
Derefter kommes hakket pepperroni, mel, tabasco salt, peber, timian og dansk vand i, og det æltes godt igennem, formes som 4 pæne bøffer eller 8 små bøffer, kom så bacon omkring hver enkel bøf, sæt eventuelt en tandstik i baconen for at holde det på plads, steg så bøfferne i fedtstof(4-6 min.) og de er klar til og anrette.
Serveres eventuelt med grønne letdampet bønner, tomatsalat m./hakket rødløg, bagt kartoffel, ½ grill-tomat og persillesmør.

 

Toscanabøf – 4 pers.

 

500 gr. hakket oksekød
1-2 æg
100 gr. mozzarella ost
1 dl. yoghurt naturel
1 tsk. paprika
4 stk. franskbrød eller toastbrød
hvidløgsolie
icebergsalat
frisk pasta

 

Hakket oksekød røres med æg, revet mozzarella ost, yoghurt. Smages til med salt og peber.
Farsen fordeles på 4 skiver franskbrød/toastbrød. Toscana bøfferne steges i hvidløgsolie, ca. 5-7 min. på hver side med farssiden nedad først.

Serveres straks med en ring af friskskåret icebergsalat rundt om bøffen, samt pasta.
I stedet for pasta, kan man servere tzatziki eller kogte kartofler.

 

Ostepaneret fiskeschnitzel – 4 pers.

 

½ kg friske eller frosne fiskefileter

Salt og peber

1 æg

4 – 5 spsk. rasp

4 spsk. tør, reven ost eller karry

Smør til stegning

Pynt:

1 citron

Fyldte oliven

1 lille ds ansjosfileter

 

Drys fileterne med lidt salt og lad dem ligge køligt ca. 10 min. Tør fileterne af, vend dem i sammenpisket æg og derefter i rasp, blandet med reven ost/eller karry og lidt salt og peber. Steg fileterne brune i smør ved jævn varme. Anret dem på et varmt fad med en skive citron på hver. Sno ansjosfileter om fyldte oliven og sæt dem på citronskiverne.

Serveres med kogte kartofler, smeltet smør og grøn salat. 

 

Fiskebøffer svøbt i bacon og pyntet med rejer. – 4 pers. 

 

400 – 500 g god helst grov fiskefars

 

Eller

 

400 g torskefilet

½ finthakket løg

4 spsk. rasp

2 spsk. hvedemel

1 æg

1 lille bundt hakket dild

Salt og peber

 

4 – 8 skiver bacon

20 g smør

150 g store luksusrejer

 

Tilbehør:

Små kartofler og blandet salt

 

Bruges færdig fars formes dette til 4 bøffer (kom evt. mere mel i så de bliver formbare) eller lav selv farsen som her:

Hak torskekødet med en kniv og kom det i en skål. Tilsæt løg, rasp, mel, æg, dild, salt og peber. Rør farsen godt igennem. Form 4 bøffer. Vikl bacon rundt om bøfferne. Steg fiskebøfferne på en pande med smør. Fordel rejerne på de stegte bøffer. Server bøfferne med kartofler og salat.

 

Rødspætteruller med friskost og tomatsauce.

 

Rødspættefileter

50 g Pikant friskost (brugte reven ost i stedet for)

Persille

Citronsaft

 

1 løg

Olivenolie eller anden olie til svitsning

1 tsk oregano

4 soltørrede tomater

1 dåse hakkede tomater

Sukker

Salt og peber

 

Pasta

 

Rødspætteruller: Smør rødspættefileterne med pikant friskost, drys med lidt persille og rul dem sammen. Læge rullerne i et ovnfast fad, dryp med citronsaft og dæk med folie.

Tomatsauce:  Svits løg i olie, uden at det tager farve. Tilsæt oregano, soltørrede tomater i tern, hakkede tomater og lad saucen koge ca. 10 min. Smag til med sukker, salt og peber.

Server med friskkogt pasta.