Adventskrans med grønne blade, gyldne nødder og æbleringe.

 

En halmkrans på ca. 30 cm i diameter

Små kviste fra tuja

Små kviste fra buksbom

Små kviste fra gran

Store vedbendblade eller andre store, grønne blade

Hæfteklammer

Kraftig ståltråd

Guldspray

Flitterspray

4 m formbart bånd (deles i 4 og formes til sløjfer, der ombindes med blomsterståltråd)

Elefanthud i spray

8 valnødder

14 store hasselnødder

2 æbler

Tynd blomsterståltråd

4 lys med spyd ellers sæt selv nogle i

 

Skær æblerne i tynde skiver og læg dem fladt på bagepapir på en bageplade. Sæt pladen i ovnen og bag æblerne ved 75 grader i 3 – 4 timer. Vend æbleskiverne indimellem. Tag æblerne ud af ovnen og form dem i rosetform, mens de endnu er bløde og formbare. Giv evt. rosetternes kant en rand af guld. Vind et stykke blomsterståltråd omkring rosettens bund og stik et spid af ståltråd i rosetten. Lav 8 rosetter på denne måde.

Halmkransen beklædes først med de store blade, der formes omkring kransen og sættes fast med hæfteklammer. Tuja, buksbom og gran sættes ligeledes fast rundt omkring på kransen med hæfteklammer. Spray kransen med elefanthud. Spray halvdelen af nødderne helt over med guldspray. Bor hul i valnødder og hasselnødder og sæt dem fast på små spid af ståltråd, så de kan stikkes ned i kransen. Sæt nu 2 klynger bestående af æblerosetter og nødder fast over for hinanden på kransen. Stik de 4 lys i kransen og sæt en klynge af valnødder og æblerosetter samt en sløjfe fast omkring lysene. Spray kransen ganske let med guldflitterspray.

 

Billede

 

Tilbage