Fuglemad i palmin med havregryn og solsikkefrø.

 

Palmin eller fedtrester

Havregryn

En håndfuld solsikkefrø

Net fra evt. løg

Snor

 

Smelt palmin eller fedtrester fra f.eks. stegt and eller flæskesteg i en gryde. Hæld havregryn i, til massen bliver træg at røre i. Kom en håndfuld frø i, til massen bliver sej. Stil den køligt, til den bliver fastere. Form kugler og kom net fra f.eks. løg, hvidløg eller appelsiner rundt om kuglerne. Luk med en snor, som er lang nok til at hænge på en gren.

 

Fuglekugler eller klumper i palmin med vildtfuglefrø.

 

fem kilo vildtfuglefrø

tre pakker palmin

evt. net fra mandariner eller en snor

 

Palminen smeltes i en stor gryde, den køles af og bagefter blandes vildtfuglefrøene i den smeltede palmin.

Afkøling på terrassen.
Blandingen fordeles så i små plasticbægre, der bagefter stilles til afkøling ude på terrassen. Når palminen så er stivnet, slås blandingen ud af bægrene, og vupti, har man en masse nye fuglefoderkugler.
Kuglerne – eller klumperne om man vil – kan så anbringes på foderbrættet, eller de kan hænges op i træerne. Vil du have dem op at hænge, kan du bruge nettet fra mandarinerne eller andet egnet. Du kan også støbe en snor med knuder på ind i kuglen ligesom ved lysestøbning.
Palmin er 100 % vegetabilsk, og det er noget, som fuglene sætter stor pris på. Det giver varme i den kolde tid.
Lad børnene være med.
Ud af de fem kilo vildtfuglefrø og tre pakker palmin får jeg cirka 70 kugler a knap 100 gram stykket.
Det er ikke kun fuglene, der har glæde af foderfremstillingen. Lad også børnene være med til at støbe foderkugler. Det vil de elske, og så er der samtidig en god lejlighed til at fortælle om de mange forskellige fuglearter, som bor her om vinteren.

 

Tilbage