Nisse - grillhandske.

 

Grillhandsken til julens bagværk er syet i rødt lagenlærred, mens ansigt og detaljer er syet i filt. Hår og skæg er syntetisk pels En sød gave til julens værtinder evt. i følgeskab med lidt lækkert hjemmebag.

 

30 cm rødt lagenlærred

Syntetisk vat

Hvid syntetisk pels

Filtrester i: hudfarvet, lys rødt, sort, hvidt og rødt

2 små hvide perler til øjne

 

1) Tegn mønsteret, der er med sømrum, op i fuld størrelse – hver tern = 2 x 2 cm. Efter handskemønsteret klippes 4 stk. i rødt lærred (2 stk til yderside og 2 stk. til inderside). Klip 2 stk. handsker i syntetisk vat som mellemfor. Klip ansigt og ansigtsdetaljer i filt – se farver på billede.

2) Siksak øjne, næse og mund på ansigtet, sy to små perler på øjnene og placer ansigtet på et stykke hvidt syntetisk pels. Klip pelsstykket til således, at det bliver ca. 2 cm større end ansigtet hele vejen rundt. Lad pelsen sidde under ansigtet til at give fylde. Placer ansigt med pels på handsken (alt efter om det skal være en højre eller venstre handske). Sy ansigtet fast, idet der sys i ansigtskanten, så pelsen er ”løs”.

3) Læg grillhandskens 2 ydersider ret mod ret med de to vatstykker under. Klip en lille tot pels til nissehue. Sy en trykfodsbredde inde hele vejen rundt, dog ikke underkanten. Læg indersiderne ret mod ret og sy rundt, men lad en åbning være i den ene side.

4) Klip en strop, læg den ret mod ret på den lange led, sy og vend retsiden ud. Læg stroppen dobbelt og hæft den på handskens underkant.

5) Læg yder- og inderhandske ind i hinanden, ret mod ret. Sy rundt forneden. Vend retsiden ud gennem åbningen i siden. Sy åbningen. Sy til sidst en stikning gennem alle lag ca. 1 cm fra underkante.

 

Billede

 

Diagram

 

Tilbage