Servietdekoration med sløjfe og en lille grøn gren

 

Stof- eller papirsserviet

Hvidt silkebånd

Buksbom

 

Der kan bruges både stof eller papirserviet. Fold servietten ud. Rul den nu fra hjørne til hjørne, så der opstår et rør. Slå et hvidt silkebånd om servietten på midten og lav en sløjfe. Stik nu en lille kvist buksbom eller andet stedsegrønt ned mellem serviet og sløjfe. 

 

Billede

 

Serviet med marengspynt

 

2 æggehvider

100 g sukker

1 spsk. eddike

1 plastpose

Saks

Bagepapir

En tyk tus

 

Der må ikke være spor af blomme i hviderne. Pisk hviderne, til du kan vende skålen, uden at hviderne glider ud. Tilsæt sukker under omrøring og pisk igen. Når massen igen er næsten stiv, tilsættes et par dråber eddike. Når massen er helt stiv, lægges den i hjørnet af en plasticpose med en ske. Klip et hul i posen. På bagepapir tegner du på bagsiden forskellige figurer med tyk tus. Vend papiret om og læg det på en bageplade. Sprøjt nu langsomt marengsmassen ud i omridset af figuren. Når figurerne er færdige, sættes pladen i ovnen, og marengsen tørres langsomt ved ca. 100 grader i 1½ - 2 timer.  

 

Billede

 

Kogler med lys.

 

4 store kogler pr. lystestage

1 stk. elastik

Tråd eller bånd

Pynt f.eks. røde stjerner af filt

1 lille lerkugle eller en lysmanchet

1 lys

Limpistol

Kanelstykker

Granspidser

Lærkekogler

Frøstande

Stjerneanis

Mos (f.eks. tillandsiamos)

 

Saml store, flotte kogler fra rødgran, de er gode dekorationsmateriale. Lad dem evt. tørre lidt, så kogleskællene åbner sig. Fire kogler holdes sammen med en elastik, hvorefter der bindes med tråd eller bånd. På billedet er koglerne bundet sammen med en perlesnor, og røde stjerner i filt er limet på. En lille lerkugle eller lysmanchet (lyset er så nemmere at udskifte) presses ned i mellemrummet på de 4 kogler, hvorefter et lys stikkes fast i den. Nu fastgøres de øvrige materialer, bedst med en limpistol. Man begynder med kanelstykker og fortsætter med granspidser, lærkekogler, frøstande og stjerneanis. Her er der sluttet af med tillandsiamos. Der kan med fordel laves dekoration i flere eksemplarer, alt efter hvor mange der kræves til bordets størrelse. Imellem dekorationerne kan anbringes en række af granspidser eller –grene, nødder, kanelstykker, små polerede æbler samt filtstjerner eller nisser. 

 

Billede

 

Bordpynt med guld-efeu

 

En efeugren eller en kunstig guld-efeugren

Buksbom

Røde perler

Guldspray

Guldsløjfe

Grøn karton

1 nål

Lim

Rødt silkebånd

 

Efeugren guldspayes, bindes med en guldsløjfe sammen med et buksbomgren og der limes eller bindes røde bær på. Bordkortene klippes i grønt karton 10 x 8 cm. Kortet ridses med en nål og knækkes, så det bliver 10 x 4 cm. Lim et guldblad og en rød perle på. Servietten er rullet som et kræmmerhus og har fået en sløjfe på.

 

Billede

 

Bordkort- og servietholder.

 

Holderne er ens og kan bruges enten som bordkortholder på et glas eller som en servietholder. hovederne købes færdigmalede og huerne er tubestrik. Ideen er hurtig og nem at kopiere så der er tid til at lave mange til den helt store julefest.

 

Til 1 stk. holder:

1 stk. 30 cm lang figurtråd

1 stk. 3 cm bredt og 10 cm langt rødt tubestrik

1 trækugle med påmalet ansigt (diam 3 cm)

2 store træperler

limpistol

 

Fold figurtrådsstykket, så der bliver to små cirkler, som ligger oven på hinanden og således at hver "arm" bliver ca. 3 cm lang. Lim sammen ved halsen samtidig med at ansigtet limes på.

Lim nissehuen på idet nederste kant rulles så trevlerne gemmes. Buk toppens trevler ind mellem lagene og rynk sammen med sytråd.

Lim træperlerne på som hænder. Skriv kort med navn på og/eller sy en mundserviet. Servietten måler 32 x 32 cm. Trevlekanterne siksakkes, hvorefter de bukkes 1 cm mod vrangsiden og sys.

 

Billede

 

 

Tilbage