Aspargessuppe. (4 pers.)

 

½ kg grønne asparges

3 porrer i ringe

persillestilke

20 g smør

8 dl. hønsebouillon

4 dl. letmælk

salt og peber

revet citronskal

½ bdt. hakket persille

2 spsk. parmasanost

 

Kog de træede ender af aspargesene, porretoppe og persillestilke i hønsebouillonen i 15 min.. Si bouillonen. Del aspargesene i mindre stykker og gem hovederne. Smelt smørret og sauter porrerne 5 min. heri. Tilsæt den siede bouillon, bring den i kog og kog 15 min. Tilsæt aspargesstykkerne og kog yderligere 5 min. Tilsæt mælken og blend suppen. Passér den gennem en sigte, varm den igennem og smag til med salt, peber og reven citronskal. Fordel aspargeshoveder og den varme suppe i 4 dybe tallerkner, drys med hakket persille og revet parmasanost og server ristet brød eller brødcroutoner til.

 

Tilbage