Fennikel

Kan fryses, del den i kvarter som blancheres i 4 min. afkøl og frys straks.Fennikel kan bruges rå, dampet, kogt eller ristet eller gratineret med smør og rasp. Den dejlige smag af Fennikel er også god i en blandet salat. I Italien burger man også små friske spæde fennikelknolde der serveres som forret eller snack. Fennikel dyrket i Danmark har sæson fra august. Fennikel hører til skærmplantefamilien, og har trådformede blade som dild. Man spiser den lyse glatte fennikelknold, som er opsvulmede bladskeder, der sidder taglagt modsat hinanden i den lidt fladtrykte knold. Formen af knolden kan variere fra rund eller lang. Fennikel stammer fra middelhavsområdet, hvor den først blev anvendt som krydderurt og lægeplante senere som grønsag.










 

 

 

 

 

 

Dyrkning

 

 

 

Friturekogt fennikel til kogt eller stegt fisk

 
Fennikelragout  

Braiseret fennikel - 1

 

Braiseret fennikel - 2

 
Risotto med skaldyr  
Risotto med safran og fennikel  
Gratineret fennikel *  

Fennikel i fiskefad *

 
   

 

 
   
   
Tilbage