Jordbær

Jordbær er en hyldest til sommeren, solen og den forestående ferietid. Jordbær skal nydes i rå mængder lige når de er der. Tag børn, børnebørn og voksne med på en "pluk-selv" tur og så pluk og spis nu !! - de bliver ikke bedre. Vent endelig med at nippe stilkene af til jordbærrene er skyllet. Hvis man nipper først bliver bærrene vandede. Fyld en balje med koldt vand – ikke iskoldt. Læg jordbærrene i en sigte og sænk dem ned i vandet 2-3 gange. Lad bærrene tørre i ét lag på et viskestykke og pil så stilkene af. Det er rart at have jordbær i fryseren til grød, syltetøj og sauce. De skal i fryseposer når de er skyllede og nippede. Hvis man vil have løst frosne bær til pynt, lægger man jordbær på bagepapir på en bakke, som stilles i fryseren. Når bærrene er frosne, lægges de i poser og kommes tilbage i fryseren.

 

 

 

Dyrkning  
   
Jordbærgrød *  
Jordbærmarmelade *  

Jordbærsyltetøj

 

Jordbærbowle

 
Jordbær i chokoladesvøb  
Jordbær/fersken tærte *  
Jordbær Romanoff  
Jordbæris  
Appelsiner i jordbærsauce  

Jordbær med romcreme

 
Jordbærtærte med marcipan og ribsgele  
Salat med jordbær og danablue  
Jordbær med Sabayonnecremen under grill  
Pandekager med jordbær og chokoladesovs  
Kærnemælkskoldskål med jordbær  
   
Tilbage