Bønner

Pas på med at så bønnerne for tidligt, de kan ikke lide koldt vejr, sås ikke før midt i maj. Fugle og andet e vilde med de små nye spirer. Skal næsten ingen gødning have da de selv producerer gødning. Friske bønner skal koges længere end man tror for at få den fine smag frem. Koges i 5 – 7 min., tages op og lægges et øjeblik i koldt vand for at holde farven. Lad bønnerne dryppe godt af og prøv f.eks. at blande dem med smeltet smør, krydderurter og parmesanost.

 

 

Dyrkning  
 

 

Vinterguf

 

Bønner i tomatsauce  
Hvidløgsbønner  

Culotte m. rødvinsmarinade stegt i kuglegrill, serveret m. grillede bønner m. bacon.

 
Fiskegryde, hot og med rejer  
Anitas franske bønnesalat *  
Bønnefyldte rødspætter *  
Italiensk bønnegryde  
   
   
   
   
Tilbage