Blomkål

Rå blomkål smager fint og mildt i vinaigrette. Men blomkålssmagen folder sig først rigtigt ud, når kålen koges og/eller steges. Faktisk smager blomkål, der blot er blancheret, heller ikke af så meget. Der skal et par minutters kogning til at trække de rigtig gode blomkålssmag frem. Blomkål opbevares i plastpose i køleskab 3 - 5 dage. Rå blomkål er godt i salater og som snacks til drinks. Kogt og stuvet blomkål er godt til frikadeller, krebinetter, hamburgerryg, skinke m.m. Blomkålens grønne blade fjernes og der skæres et kryds i stokken af blomkålen, koges i letsaltet vand. Hele hoveder koges 10 - 15 min afhængig af størrelsen, stik i stokken for at mærke mørheden. Blomkålsbuketter koges ca. 5 min. Blomkål der senere skal gratineres koges kun halvmør ca. 8 - 12 min.

 

 

 

 

Dyrkning

 

   
Blomkål med karrysauce  
Blomkålsgratin  

Farseret blomkål

 

Amagergryde

 
Fiskegryde med gulerødder og blomkål  

Friturekogte blomkål

 

Blomkålskroketter

 
   
   

 

 
   
   
Tilbage