Tyttebær

Lav busk , 5 - 20 cm høj dværgbusk med stedsegrønne, mørke, omvendte ægformede blade og hvide til blegrøde blomster i klasser, der blomstrer i maj, bærrene er røde, spiselige og bruges især til syltetøj. Godt til vildt , frikadeller og steg. Skal vokse på sur bund i sol- halvskygge. Vildt findes den på heder og i fyrreskove. Som folkemedicin er der blevet fremstillet et hostemiddel af bladene, som indeholder arbutin og ericolin. De saftige bær har en frisk smag og indeholder meget æblesyre, benzosyre og ravsyre, så de kan opbevares i deres egen saft uden at gære. De røde bær er modne i august-september.

 

 

 

Råsyltede tyttebær  
Tyttebærpærer  
Smørstegte tyttebær  
Tyttebærsyltetøj  

 

 

 

 
   
   
   
   
   

 

 
   
   
Tilbage