Stikkelsbær

Stikkelsbær er et rundt eller aflangt, grønt til gult bær, med en lidt hård skal. Kødet inde i bærret er grønt eller gult og fyldt med spiselige kerner. Jo mere modne stikkelsbær er, jo blødere og sødere bliver de. Umodne bær er sure. Stikkelsbær er lækre rå, hvis de er modne - evt. med sukker på. Man kan også anvende dem til kager, gelé og saft. Man kommer dem i puddinger, chutney og frugtsalat. De kan også serveres som garniture til kød og fisk eller henkoges og serveres med is eller flødeskum. Stikkelsbær skal være glatte, uden brune pletter samt klare i farven. Stikkelsbær kan være gule, grønne eller røde. Stikkelsbær stammer formentlig oprindeligt fra Europa. De sår sig selv og er større end ribs

 

 

 

Makrel, stegt med stikkelsbærsovs  
Syltede stikkelsbær  
Stikkelsbærgele  
Stikkelsbærsne  

 

 

 

 
   
   
   
   
   

 

 
   
   
Tilbage