Solbær

Solbær har en meget kraftig smag og en stærktfarvende, rødblå saft. Solbærsæsonen er juli - august. I slutningen af juli har solbærrene samlet energi fra solen, og strutter sorte, saftige og modne af sol og C-vitamin. Solbær kan både spises friske og tilberedt som saft , grød eller marmelade. Solbær er også en dejlig frugt til desserter, f.eks. i en solbærsorbet. Bærrene er gode sammen med andre bær. En håndfuld friske solbær, hindbær og ribs pynter på en skefuld vanilleis. Solbær er meget velegnede til nedfrysning. De plukkede bær ribbes af klasen, skylles og kommes i frostpose. Drysses med sukker under optøningen. Frosne solbær til marmelade og grød kommes uoptøede i gryden.
 

 

 

 

Solbærsorbet af friske bær  
Solbærsorbet af solbærsaft  
Solbærmarmelade *  
Solbærsaft *  

Energidrik

 

Forkølelsesdrik

 
Salat med solbær  
Cassis til aftenskaffen  
   
   
   

 

 
   
   
Tilbage