Salat

Engang var salat ensbetydende med grøn salat, og så kom Iceberg i salatskålen. I dag er der et herligt udbud af forskellige typer, farver og smagsvarianter. Salat er blade fra en række forskellige plantearter:

Lactuca sativa: Hovedsalat, Iceberg, Romaine, Pluksalat, Hjertesalat

Chikorie endivia: Endivie, Escarol, Frisée

Chikorie intybus: Radicchio, Julesalat

Valerianella locusta: Vårsalat/Feldsalat

Eruca vesicaria: Rucola

De friske salatblade kan bruges på et utal af måder. Udnyt de forskellige typers farvespil og fyld salatskålen med grønne og røde typer. Salatbladene kan også blandes med andre grønsager, men det er ikke nødvendigt.
Salat sås i april og gødes godt, skab plads mellem planterne hvis det er hovedsalat. Sås ad flere gange evt. 1 måned imellem hele foråret og forsommeren.

 

 

 

 

Flødedressing til grønsalat

 
Min egen dressing *  

Grethes salat

 
Ostesalat  

Farserede æg

 

Susannes salat *

 
   
   
   
   
   

 

 
   
   
Tilbage