Porrer

Skal gødes meget. Køb porreplanter i april-maj og plant dem med 5 cm. afstand. Små porrer smager rigtig godt f.eks. i salat. Vinter-porrer kan stå ude hele vinteren. Porre er en dejlig grøntsag med mild løgsmag. Engang blev porrerne farserede, nu bliver de brugt i tærter, i supper og til lynstegning. Man kan også servere letkogte porrer marineret med balsamico-eddike som forret.
Sæsonen for porrer er lang. De første kan fås i juli/august, og sæsonen fortsætter til april/maj i det efterfølgende år.
Når porrer skal tilberedes, skærer man de grove grønne blade af. De kan f.eks. bruges som suppevisk. Når porrerne rengøres, så husk også at skære et kryds foroven, da der gerne sidder lidt jord, som skal skylles væk. Hvis man vil nedfryse porrer, er det nødvendigt at skære dem i skriver og give en kort blanchering, da de ellers bliver seje.

 

 

 

Kalkun/kyllingefilet med pasta *  
Porretærte med mandler *

 

Koteletter i urtesauce. *

 
Farseret høne  
Porrer/pastagryde  
Allans porremousse *  

Susannes fiskefad med blegselleri, porrer og karry i fløde *

 
Porre-flæskefad  

Ovnbagt torsk med sprød skinke og urtepasta

 
Farserede porrer - 1  
Farserede porrer - 2 *  
Fiskesuppe  
Jysk porregratin  
Kogte porrer med sennepsmarinade  
Porrer i nøddefars  
Gartner mørbrad  
Vinterguf  
Borgmesterkoteletter  
Grønsagsfiskefad - 2  
Porrer med rejer  
Forårsrisotto  
   
Tilbage