Porrer |
Skal gødes meget. Køb
porreplanter i april-maj og plant dem med 5 cm. afstand. Små porrer smager
rigtig godt f.eks. i salat. Vinter-porrer kan stå ude hele vinteren.
Porre er en dejlig grøntsag med mild løgsmag. Engang
blev porrerne farserede, nu bliver de brugt i tærter, i supper og til
lynstegning. Man kan også servere letkogte porrer marineret med
balsamico-eddike som forret.
Sæsonen for porrer er lang. De første kan fås i juli/august, og sæsonen
fortsætter til april/maj i det efterfølgende år.
Når porrer skal tilberedes, skærer man de grove grønne blade af. De kan
f.eks. bruges som suppevisk. Når porrerne rengøres, så husk også at skære et
kryds foroven, da der gerne sidder lidt jord, som skal skylles væk. Hvis man
vil nedfryse porrer, er det nødvendigt at skære dem i skriver og give en
kort blanchering, da de ellers bliver seje.