Peberfrugt

Når peberfrugten bliver skåret på tværs kan man lave ringe og skæres den halvt over på langs er den god at fylde.
Peberfrugt smager rigtig godt til ost, og mange ostemadder er blevet pyntet med ringe af peberfrugt.
Peberfrugt er også en bestseller i det vegetariske køkken, især til at fylde med ris eller bulgur. Men prøv også engang at grille en rød peberfrugt, pil det sorte skind af og marinér den med olie, citronsaft og lidt salt.
De modne røde peberfrugter smager mere sødt end de grønne umodne, og indeholder også lidt mindre vand. Peberfrugter er botanisk set luftfyldte bær, hvor frøene sidder inde i frugten på en frøstol. Formen af frugten er ofte aflang og afrundet i spidsen, men nogle typer er spidse eller flade. Det er frugtvæggen man spiser og den kan være af forskellig tykkelse afhængig af sorten. Frugtvæggen består dels af det saftige frugtkød og den lidt seje frugthinde. Peberfrugter kan opbevares hele i køleskabets grønsagsskuffe 1 - 2 uger. Frysning: Om efteråret, når peberfrugterne er billige, kan det betale sig at fryse nogle ned til farsering eller fyldte pebre. Hvis vi får for mange i løbet af sommeren i drivhuset, skærer jeg dem i skiver og fryser skiverne, det er dejligt i løbet af vinteren at bruge dem i sammenkogte retter.

De forskellige typer:
Grønne peberfrugter - er den umodne peberfrugt
Sød peber - peberfrugt med lille indhold af capsicum
Gul peber - moden frugt.

 

 

 

 

Grønsagsfiskefad *

 

Peberonata

 

Pebersuppe

 
Peberfrugter med risfyld  
Frysning af peberfrugter *  
Fiskegryde med bacon, løg, tomat og peberfrugt *  
Farserede peberfrugter med flæskekød *  
Sød "chilli" marinade  
Peberfad a la lasagne  

Gratinerede peberfrugter med Mozzarella

 
Fyldte peberfrugter med champignon  

Italienske peberfrugter

 

Farserede peberfrugter med ris og hakket svinekød

 
Friturestegte peberfrugter  
Tærte med peberfrugt  
Kyllingegryde med pølser  
   
   
Tilbage