Pastinak og persillerødder

Persillerødder og pastinakker hører til det uundværlige sortiment af rodfrugter, der fra oktober og frem til næste års sæson for nye grønsager giver madlavningen – ikke kun supperne – substans, sammenhæng og velsmag. De smager ikke ens. Pastinakker er meget søde og har godt af et lidt syrligt modspil i form af citron eller vin/æbleeddike. Persillerødderne er mine favoritter, deres smag er frisk og krydret, lidt a la selleri men mildere og lidt sødere. Sådan kender man forskel: pastinakken krummer nedad og danner en lille rund krave foroven hvor toppen har siddet, mens persilleroden nærmest går ud i ét med sin top. Næsten som sellerien gør det. Persillerod giver mange muligheder i køkkenet og kan bruges i et utal af opskrifter. F.eks. bruges persillerod gerne i supper, bages i ovn, og som tilbehør til mange forskellige kødretter. Persillerod har et højt indhold af vitaminer og mineraler.

 

 

 

 

 

 

Bagte rodfrugter

 

Let pastinakgratin

 

Persillerodssoufflé  
Persillerodssuppe  

Pastinakgratin

 

Bagte pastinakker

 
Kartofler med pastinaklåg  
Pastinak med spinatdække  
Finsk rodfrugtgratin  
Anitas blandede, ovnbagte rodfrugter *  
   

 

 
   
   
Tilbage