Melon

Melon er i familie med agurker og græskar. Netmelon: dyrkes herhjemme og modner i drivhus juli - august. navnet kommer af, at selve melonen vokser hurtigere end skallen, som så brister og danner et netagtigt mønster. Honningmelon: har en ret tyk, gul eller grøn skal. Frugtkødet er svagt grønt eller gult. Honningmelon har ikke så typisk melonsmag, den er sødere og smagen er honningagtig, og det er den melon vi helst dyrker i vores drivhus. Cataloupmeloner kan have nubret eller glat skal og stærkfarvet gult eller grønt frugtkød med kraftig melonsmag. De er ikke så store og serveres halve som portionsanretning med portvin, madeira eller grand Marnier. Vandmeloner er meget store meloner med grøn skal og rødt frugtkød. Vandmelonens kærner er sorte og sidder i modsætning til andre meloner ikke i midten, men i frugtkødet. Vandmelon spises naturel. Opbevaring af meloner: Når meloner er skåret igennem, bør de hurtigt spises, da holdbarheden nedsættes og ved opbevaring i køleskab giver den afsmag til andre madvarer. I alle tilfælde pakkes den omhyggeligt ind, hvis de skal opbevares en dag i køleskab. Servering: Kærnerne i midten skrabes ud med en ske. Melonen bør skrælles så sent som muligt, evt. først ved bordet. Spises evt. med sukker og stødt eller friskrevet ingefær. Melon kan også serveres skåret i skiver omviklet med spegeskinke som forret eller frokostret. Det er især cantaloup- og honningmelon der egner sig til det. Sæsonen for netmeloner, hindbær og brombær falder sammen, og de harmonerer vældig godt i smag. Tynde skiver melon lægges på et fad og overhældes med hindbær eller brombær og evt. lidt portvin. Serveres afkølet som dessert.

 

 

 

 

Melon med passionsfløde

 

Melon med spegeskinke *

 

Melon med blendede, frosne jordbær eller hindbær

 
Fyldt melon  
   
   
   
   
   
   
   

 

 
   
   
Tilbage