Majs

Når man koger majskolber, skal man trække dækbladene til side og fjerne hårene, men koge kolberne med bladene på, det holder på smagen. Læg dem i spilkogende saltet vand og lad dem koge i 4 – 8 min. Jo friskere majskolberne er, jo kortere skal de koge. Server dem med salt og smør efter behov. Hvis majskornene skal serveres ”løse” eller anvendes i en ret, behøver de ikke at blive kogt på kolben først. De rå kerner kan skæres af og anvendes direkte. Hold kolben på højkant mod et spækbræt eller ned i en skål og skær kornene af med en skarp kniv. Skålen forhindrer kernerne i at trille og springe hid og did.

 

 

Dyrkning

 

 

 

Smør til kogte majskolber  
Grillede majskolber  
Mexicansk omelet med majs  
Slotskoteletter  

Lammekølle med krydderurter

 

Grillstegte majskolber

 
Spicy majsklatkager.  
   
   
   
   
   
Tilbage