Løg/hvidløg

Løg har været kendt og brugt i Danmark i mindst 1.000 år. De forskellige navne er:

De brunskallede og de røde Kepaløg: Allium cepa

Skalotteløget tilhører en anden art: Allium ascalonicum.

Forårsløg er også en anden løgart, det latinske navn er: Allium fistulosum.

Løg er uundværlig rå på sildemaden, blødstegt til hakkebøffen eller som fyld i en løgtærte. Løg har en stærk smag i rå tilstand, men smagen bliver sød, når løget bliver tilberedt. Sæsonen for nye løg starter i juni. På dette tidspunkt har løgene endnu ikke dannet den tørre skal, dette sker først senere, når løgene er taget op og ligger på marken for at tørre. Der findes efterhånden flere forskellige typer løg. Rødløg er et flot alternativ til det almindelige hvide løg, når silden eller salaten skal pyntes. I den indiske madlavning siges det, at løgets stærke smag gavner fordøjelsen, øger stofskiftet og udvider kanalerne i kroppen. Løgsmag har forskellig styrke hos de forskellige typer. Skalotteløg giver den mest skarpe smag. De tidlige løg uden tør brun skal er ikke så stærke, som de fuldt udviklede løg, som bliver taget op senere på sæsonen. Spiseløg kommer sandsynligvis fra Sydøstasien. Men i Danmarks findes der også løgarter i naturen, de bliver blot ikke dyrket.

 

 

 

Dyrkning  
   

Kylling i rødvin og champignon

 
Løgkompot  
Haregryde  
Anitas stegte kylling med citron og timian og bagte rosmarinkartofler *  
Mørk sejfilet med champignon *  
Bagt pasta med lam.  
Hvidvinsdampet ørred med champignonssauce *  
Anitas blandede, ovnbagte rodfrugter *  
Hvidløgs-kryddereddike  
Hjertegryde med skalotteløg og gulerødder *  
Syltede hvidløg *  

 

 
   
Tilbage