Asparges

Asparges fås hvide og grønne. Hvide asparges udvikles i mørke under jorden, mens grønne udvikles i lyset. Hvide, danske asparges har meget kort sæson - fra midten af maj til sidst i juni. De grønne har en lidt længere sæson. Hvide asparges bør kun opbevares i køleskab 1 - 2 døgn, da de hurtigt bliver træede i stilken og forandrer smag. Grønne asparges kan opbevares i køleskab ca. 1 uge. Hvide asparges skrælles omhyggeligt med en kartoffelskræller fra hovedet og nedefter. Den nederste træede del af stilken skæres af. Grønne asparges, nogle sorter behøver man ikke skrælle på andre skal den nederste del skrælles. I alle tilfælde skal den nederste del af stilken skæres af. Kogning af asparges: Skal man koge mange asparges, er det lettest at bundte dem med bomuldsgarn eller en strimmel alufolie omkring. Aspargesene stilles eller lægges skråt i gryden, så hovederne ikke dækkes af vand. Hovederne kræver kortere kogetid end stilkene, og vil på den måde dampe møre. GRØNNE ASPARGES – koges 4 - 6 minutter. HVIDE ASPARGES – koges 6 - 8 min.

 

 

 

 

Dyrkning

 

 

 

Jensens Torsk i Eddikesovs  
Kylling i asparges og dild  

Slikasparges *

 

Flamske asparges

 
Kyllinge-aspargessalat  
Asparges vinaigrette  
Aspargessalat med appelsin  
Risotto med asparges  
Asparges i kylling  

Aspargessuppe

 

Godt selskab til asparges

 

Lam i asparges

 
Gratineret hvide asparges med tomater *  
   
   
Tilbage