Knoldselleri

Der findes to typer selleri: blad- og knoldselleri. Bladselleri er lysegrøn og sprød, og vi spiser de saftige stængler. Knoldselleri er helt anderledes, faktisk en rod, selv om toppen kan bruges som suppevisk.
Bladselleri er en sommergrøntsag, mens knoldselleri er en af de grove vintergrøntsager. Sæsonen for knoldselleri er lang. Allerede i august kan man få små selleriknolde med top. Men knoldselleri er også en af de grøntsager, der kan lagres til langt hen på vinteren. Bladselleri er dejlig rå, som snack, i salater m.m. Grøntsagen er også dejlig braiseret, eller let kogt.
Det er nok de færreste, der spiser knoldselleri rå. Selleri er en vigtig ingrediens, når der skal koges okse- eller hønsekødssuppe. Men det er en god idé at bage selleristykker i ovnen sammen med kartofler.
I Frankrig har de en herlig måde at bruge knoldselleri på. Tynde stave af blancheret selleri blandet med mayonnaise og smagt til med Dijon sennep - den må gerne bide lidt.
 

 

 

 

 

Dyrkning

 

 

 

Fiskefad med blegselleri, porrer og karry i fløde *

 

Sellerigryde *

 
Sellerikoteletter *  
Selleri-/fiskefad  

Selleri med champignon

 

Kartoffelsellerimos

 
Selleripuré  
Farseret selleri  
Sydlandsk selleri  

 

 
   
   
Tilbage