Kirsebær

En herlig sommerfornøjelse er, at ligge i en hængekøje og spise røde, solmodne kirsebær. Fuglene bliver snydt for den dejlige frugt, og stenene spytter man ud til højre...  Sødkirsebær er allerbedst friske, saftige og søde. De kan spises alene eller bruges som pynt på desserter. De søde kirsebær har sæson fra sidst i juni til midt i august. Sæsonen er lang fordi sorterne modner på forskellige tidspunkter, og afløser hinanden henover sæsonen. Kirsebær er en stenfrugt. Frugterne, der skal plukkes med stilk, ofte hænger de sammen to og to. Nogle sorter giver store kirsebær f.eks. sorten Sunburst kan give frugter på op til 11 gram. Farven af kirsebærrene er hyppigst røde, men der findes også rødgule sorter. Der kommer ingen frugter, hvis kirsebærblomsterne ikke bliver bestøvet. Nogle sorter kan bestøve sig selv, andre behøver pollen fra anden sort, for at kunne udvikle frugter. Man skal derfor være opmærksom på, at træerne skal blomstre på samme tid. Bistader i nærheden af plantagen øger mængden af bær. Sødkirsebær stammer fra Middelhavsområdet, hvor de er blevet dyrket i 2000 år. Sødkirsebær er også en gammel frugtart i Danmark. Man regner med at den blev indført for ca. 1000 år siden.

 

 

 

 

 

Kirsebærrand  
Mandelkage med kirsebær  
Kirsebærsaft *  
Kirsebærtærte  

 

 

 

 
   
   
   
   
   

 

 
   
   
Tilbage